Midas Pandora werd geboren in Kerkraads kolengruis. Op z´n achtste liet een onderwijzer hem een foto van `Man met Gouden Helm` van Rembrandt zien. Op dat moment wist Midas dat hij schilder zou worden. Ondanks dat vroege besef van zijn plek in het universum, sloeg hij de ene zijweg na de andere in op zoek naar juist die ene plek.

Deze beatnik (hij noemt zichzelf een angry old man) leidde een tamelijk chaotisch, afwisselend leven. Verhuisde vele, vele malen. Woonde oa in amsterdam, Madrid, Zuid-Frankrijk. Verslond Slauerhof en Kafka. Zwierf langs vreemde kusten. Sliep bij de rijken der aarde en vond onderdak bij de armen, onder de sterrenhemel, in junglehutjes, bedouïnententen.

Midas resideert sinds vele jaren in Maastricht maar noemt zich beslist geen Maastrichtenaar. Hij voelt zich net zo thuis in Serekunda, Chiang Khan of wherever.

Studeerde in Maastricht aan de ABK Publiciteitsvormgeving en Schilderkunst. Docenten waar hij met genegenheid aan terugdenkt zijn Tom Franssen en André Dieteren.

Werkte in ontelbare banen, in binnen- en buitenland, in de bouw, als fabrieksarbeider, litho-fotograaf, fruitplukker, portier, postbode, in het onderwijs, als grafisch vormgever, uitgever, de laatse jaren als kok in de horeca.

Sinds hij om gezondheidsredenen niet meer in de horeca kan werken doet Midas alleen nog wat hij wil: schilderen. Hij wil zijn lot niet langer ontlopen in de wetenschap dat de lange weg ernaartoe, geen omweg was, maar juist een voorwaarde om er te komen.