• Armoede

    10 juni 2011

    Armoede, ik word er zo moe van. Armoede, ik heb er genoeg van. Een keertje boodschappen kunnen doen bij Albert Heijn, een keertje een stuk vis kunnen kopen. Kleren, schoenen, een tochtje naar Brugge, een weekendje Parijs, nog eens met mijn voeten in de Middelandse zee.

    Geen gepieker meer, geen nachten wakker liggen over rekeningen. Een avondje op stap, een hapje bij de Thai, een bioscoopje, museumpje. Leven. Gewoon leven, meer niet. Wanneer?

    Lees meer >> | 770 keer bekeken

  • WSNP (1)

    31 mei 2011

    Dik anderhalve maand geleden viel er een zéér welkome brief in mijn brievenbus: een vonnis van de rechtbank waaruit bleek dat de periode van drie jaar, waarin ik in de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) zat, voorbij is en er geen redenen zijn om deze periode te verlengen. Na nog eens acht dagen wachten, bleek dat ook van de schuldeisers niemand beroep op dit vonnis had aangetekend. Daarmee komt er dus een eind aan een lange eenzame periode.

    Lees meer >> | 1620 keer bekeken

  • The Losers

    15 mei 2011

    Onlangs ben ik begonnen om samen met Maarten wekelijks muziek te maken. Ik als slaggitarist en hij op de bas. Al heb ik in het verleden vaker bas gespeeld in diverse bandjes, gitaar is voor mij toch relatief nieuw. Verleden jaar ben ik er mee begonnen. Vooral veel finger-picking op een akoestische, maar nu dus ook slaggitaar op de tele. Maarten had zelfs nooit bas gespeeld; dat heb ik hem opgedrongen. De bas leent hij van Sammie, want die doet er toch niks mee.

    Na enig gestuntel begint het nu wat vastere vormen aan te nemen. Zo hebben we besloten ons voorlopig te beperken tot muziek uit de 50's, vooral Elvis Presley en Johnny Cash. Die muziek is eenvoudig, de bezetting klein en transparant, goed te imiteren voor beginnelingen als wij, en vooral: het is leuk! Over een paar maanden nemen we er nog een paar mensen bij, zang, een solo-instrument, en als laatste drums. En dan wordt het ernst. Dan moet er een repetitielokaaltje komen en een zanginstallatie/PA. Volgend jaar optreden?

    Een band moet natuurlijk een naam hebben en in ons geval kan het niet anders dan dat die naam is: THE LOSERS! Wel ben ik een beetje bang dat er al een band is met een zo voor de hand liggende naam, maar in hij dekt zeker de lading! Als je naar mijn of Maarten's levensgeschiedenis kijkt, kan het bijna niet anders. Het is natuurlijk ook een geuzenaam. Want, al zijn we dan nu ook in de ogen van velen "losers", het leven gaat verder en we zullen geen losers blijven, althans dat is de opzet. Het is verder ook erg practisch. Met zo'n naam, kun je gewoon niet stuk. Als het publiek scandeert: "LOSERS!!"", dan zien we dat natuurlijk als een aanmoediging! Hoe dan ook, die naam past ons als een handschoen.

    Het is uiteraard grappig, zo'n stelletje oude zakken van ver in de vijftig (veel preciezer word ik daaromtrent niet) die nog eens beginnen met het leren bespelen van een muziekinstrument en een popgroepje formeren. Er zullen veel mensen zijn die er dat onzin vinden, maar in mijn ogen zijn die mensen op sterven na dood. Zo lang er leven is, is er hoop en kun je alles doen wat je wilt. Mijn moeder heeft haar leven lang niks anders gedaan dan kinderen baren. Toen dat afgelopen was en ze tegen de vijftig liep, zei ik vaak tegen haar dat ze een paar hobbie's moest ontwikkelen omdat ze zich anders later zou vervelen als ze ouder zou worden. Ze antwoordde steenvast dat ze toch al te oud was om met nieuwe hobbie's te beginnen. Nou,.... ze is drieënnegentig geworden, dus ze had nog meer dan veertig jaar plezier kunnen hebben van die hobbie's. Bijna de helft van haar leven!

    Ook lollig dat we nu muziek kiezen die we destijds in de 60's als ouderwets bestempelden en waar we beslist niet mee vereenzelvigd wensten te worden. Dat valt me sowiso op: vanaf een bepaalde leeftijd kijk je met evenveel liefde àchteruit dan je eerder met enorm ongeduld vóóruit keek. Zo vind ik nu vooral instrumenten mooi die er ouderwets uitzien. Ik droom bijvoorbeeld van zo'n prachtige hollow-body Epiphone "Emperor Swingster" gitaar. Zet daar een Gretsch "Catalina" drumset bij en een mooie contrabas en je hebt mijn favoriete set-up. Ja, met zo'n gietijzeren Ëlvis"microfoon, erbij natuurlijk. Scheurende tenorsax.... Het komt helemaal goed met de Losers!

    Lees meer >> | 938 keer bekeken

  • mijn Plek

    8 mei 2011

     

     

     

    Op een paar maanden na, is het vier jaar geleden sinds ik dakloos werd. De dakloosheid op zichzelf heeft niet lang geduurd, een paar maanden, meer niet. Het was een loeihete zomer, waarin ik voornamelijk bezig was uit de zon te blijven. Op een van die dagen zat ik op een bankje in het park en schreef in m''''''''n agenda: "Ik ben dakloos geweest. Het leven is fantastisch!" Ik schreef dat toen, omdat ik het zo voelde. Ik wist dat ik niet lang dakloos zou zijn, dat ik me op de bodem van de zee bevond en het laagste punt bereikt had. Sterker nog: de jaren voorafgaande aan mijn dakloosheid waren in feite veel erger en onmenselijker dan wat ik nu meemaakte. Ik was al bezig aan mijn weg omhoog. Als je je zelfs al als dakloze zo gelukkig kunt voelen als ik op dat moment, wat kan er dan nog mis gaan?

    Lees meer >> | 761 keer bekeken

  • 2 - 0 Midas KO in tweede ronde!

    26 april 2011

     

    Dolf Midas in de eerste ronde het onderspit op punten, in de tweede ging hij KO in de strijd tegen De Normale Gang Van Zaken!

    Er gaan geruchten dat de Krachten Van Het Kwaad de hand hebben gehad in het neergaan van Midas, maar deze ontkent deze beweringen met klem:

    Lees meer >> | 763 keer bekeken

  • DE WWIK

    21 april 2011

     

     

    Hallo Geert! Owe Limburjer!

    En jong, hoe is ''''t er mee? Nog gefeliciteerd dat jullie toen in Kerkrade het duivenconcours hebben gewonnen, of was het het boekvinkentoernooi? Geert jong, ik heb wat gehoord, dat jullie de WWIK wilen afschaffen? Ik moet bekennen dat dat heel wat bij me losmaakt.

    Lees meer >> | 1166 keer bekeken

  • The Last Time

    16 april 2011

    Maybe it's the last time, maybe it's the last time, maybe the last time, I don't know, .. oh no .... En dan dat rifje....!

    Kultuur is duur. De meeste films, waar iedereen over praat, zie ik pas als ze na jaren ook op teevee verschijnen of als ik ze in de kringloopwinkel tegen kom. Boeken, lees ik ook vaak pas meer dan tien jaar na verschijnen. Ook hier doet de kringloop wonderen. Met "Life" de autobiografie van Keith Richards, had ik geluk. Het is pas hooguit een jaar op de markt en ik kon het al lenen. Veel herinneringen.....

    ....... Eerder in de loop van dat jaar had ik al de overstap gemaakt van Freddy Quin naar de Beatles. M'n haar hing al een flink eind over m'n oren en ogen. Op het schoolplein van de lagere school, de "RK Aloisiusschool" te Chevremont, werd ik door een overspannen leraar bij m'n strot gegrepen toen ik samen met Peter Steins luidkeels "She Loves You" zingend en haarzwiepend in m'n beatle-pakje met pepita-ruitjes al te veel tumult veroorzaakte. Maar de stones, dat was pas echte koffie!

    Er deden geruchten de ronde over deze stinkende, vloekende, alle regels met voeten tredende rotzakken, toen ik voor het eerst een van hun nummers op Radio Luxembourg hoorde. Dat nummer was "The Last Time". Ik was meteen helemaal verslaafd. Beatles leuk, maar Stones ....

    "Helaas," zij de verkoopster in het kleine platenwinkeltje, waar de singletjes in papieren hoesjes in houten bakjes op kopers stonden te wachten, "uitverkocht, maar we hebben wel een andere, kijk maar eens." Ze overhandigde me een wit hoesje met een zwart-witte foto van mijn pokdalige helden. "Little Red Rooster"; wat er op de achterkant stond weet ik niet meer, was dat niet "Off The Hook?" Je had destijds koptelefoons die uit twee stukken bestonden, een soort halve telefoonhoorns, die je dan met je handen tegen je oor moest drukken. Dat je die twee stukken ook aan elkaar vast zou kunnen maken, daar had men nog niet over nagedacht.

    Ik wist echt niet wat me overkwam. Dat ruige geluid dat er uit die warme buizeninstallatie kwam was ongehoord! De eerste echte blues. Ongehoord primitief en rauw voor oren die tot pas nog gewend waren aan de beschaafde klanken van Conny Froboes en Peter Kraus. Ja, Little Richard, die kende ik wel; dat was het enige dat er enigszins bij in de buurt kwam. Brian Jones toverde me met z'n bottleneck zo de pubertijd in. Daarna is het nooit meer goed gekomen met me.

    En "The Last Time"? Die was de volgende week weer verkrijgbaar. En wanneer is nu de volgende tournee? Daar wil ik absoluut bij zijn. Als het al niet te laat is. Ik ben niet zo'n concertganger, de Stones heb ik in de jaren zeventig welgeteld één keer live gezien, in Rotterdam of Dan Haag, weet ik niet eens meer. Maar nu, zeker na het verschijnen van een boek met zo'n naam, dat zet je toch te denken. De laatste gig van Bob Dylan, vorig jaar, heb ik al gemist en wie weet of er nog ooit eetje komt. The Stones en Bob Dylan, die wil ik toch graag zien zo lang het nog kan. Ik wordt er warempel sentimenteel van!

    Maybe the last time, I don'know ..........

     

     

     

    Lees meer >> | 910 keer bekeken

  • Mijn Zoon .....

    16 april 2011

     

    Sammie had de hele winter al gezeurd: "Kom nou papa, we gaan buiten voetballen!" Ik wist er altijd wel langs te komen. Het was te koud, het gras was nat, modder, etc.. Maar die dag kon ik geen smoesjes meer verzinnen. Het was stralend weer en we gingen dan ook met de plastic spongebob-bal, naar beneden om op het grasveld wat schoppen tegen het gele geval te geven. Ik had al gewaarschuwd: "Rennen ga ik niet, daar ben ik te oud voor!"

    Lees meer >> | 1001 keer bekeken

  • MIJN BLOG IS MIJN BLOG

    14 april 2011

     

    Deze site wordt niet extreem vaak bezocht. Gemiddeld zo'n driehonderd bezoekers per maand. De meeste kijken wat rond op de informatieve pagina's en de galerie. De blog wordt het minst vaak doorgesnuffeld. Zelfs de items die er al vanaf het begin op staan, toch al meer dan twee jaar, zijn hooguit honderd keer gelezen. Veel impact heeft het dus niet.

    Lees meer >> | 1945 keer bekeken

  • Hannah

    12 april 2011

     Sammie woont met z'n moeder in een van de arme buitenwijken van de stad. Een prachtwijk, die niet in de opwindende folders over Maastricht als culturele hoofdstad 2018 voorkomt. We hebben ooit besloten, dat Sammie als mulat jongetje op een witte school in het centrum van de stad meer kansen had, dan op een zgn zwarte school in deze door marokkanen gedomineerde wijk. Dus, loopt Hannah iedere ochtend met hem naar een basisschool bij het centrum. Dat is een wandeling van zo'n twintig à dertig minuten.

    Lees meer >> | 991 keer bekeken

  • Meer blogs >>